Pulzus Vonósnégyes

    

A Pulzus vonósnégyest Rajncsák István és Mahdi Kousay alapította 1999-ben, első koncertjüket Portugáliában adták.
2002-től 2018-ig a primárius Pilz János volt, aki több mint 20 évet töltött alapító tagként a világhírű Keller vonósnégyesben, a 2. hegedű szólamát Lesták Bedő Eszter, az Erkel Ferenc Kamarazenekar koncertmestere játszotta. Mind a négyen a Budapesti Fesztiválzenekar művészei.  
2018 tavaszán Román Mikola csatlakozott az együtteshez 2. hegedűsként, és Lesták Bedő Eszter lett a vonósnégyes prímáriusa.

A vonósnégyes sikerét az elmúlt több mint 10 év bizonyítja. A zenekari és szólista feladatok mellett változatlan lelkesedéssel készülnek új műsorokkal és színes repertoárral az évi öt bérletes hangversenyre és egyéb felkérésekre. 2016-ban Dániában turnéztak. Számos rádiófelvétel és 2 CD őrzi játékukat, egy Haydn, Dvorak és Sosztakovics műveket tartalmazó élő felvétel, és Reinhold Glier vonósnégyeseinek lemeze a Hungaroton gondozásában.

Szívesen játszanak kibővített felállásban is, színesítve ezzel a kvartettrepertoárt. Meghívott vendégművészként szerepelt többek között Pivon Gabi, Bábel Klára, Rados Ferenc, Csalog Gábor, Jandó Jenő, Konrád György, Nagy Péter, Fülei Balázs, Bényi Tibor, Kertész Ottó, Perényi Miklós. Az együttes ezúton is köszöni egyre növekvő törzsközönsége figyelmét és támogatását!   

INFORMÁCIÓ
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×