Budapest, Pécs, Szeged

Klaszikus zenei csoda a Verbierből a legkiválóbb Mozart-zongoristával

Komolyzene

Takács-Nagy Gábor a Verbier Fesztivál Kamarazenekarával lép színpadra Budapesten december 10-én, Pécsett pedig december 12-én. A hangverseny szólistája napjaink egyik legkiválóbb Mozart-zongoristája Maria João Pires lesz.

A világ legnagyobb síparadicsomai között jegyzett dél-svájci Verbier városa Takács-Nagy Gábor révén van jelen a világ zenei élvonalában. A dirigens immáron 2007 óta vezeti a Verbier Fesztivál Kamarazenekarát. Az estét egy szimpla nyitány helyett Mozart egyik rendkívül népszerű korai szimfóniájával, a nemesi rangra emelkedett salzburgi polgárról elnevezett "Haffner"-szimfóniával indítja.

Ezt követően a zeneszerző egyik, talán legnagyobbnak tartott, de mindenképpen legdrámaibb, d-moll zongoraversenyét hallhatjuk. Maria João Pires épp ezzel a darabbal vált legendássá, mikor egy próba nélküli koncerten ébredt rá, hogy korábban rossz művet gyakorolt. A felismerés után hibátlanul játszotta el a zongoraversenyt.

A "Mozart-kurzus" után Beethoventől az a 2. szimfónia csendül fel, melyen aprólékos műgonddal dolgozott, ezért joggal mondta el a híressé vált mondatot: "Rossz szokásom szerint e szimfóniámat sem a kabátom ujjából ráztam ki".

Váltsa meg jegyét valamelyik város koncertjére és legyen részese egy páratlan zenei élménynek!

DEC.
10-től
DEC.
12-ig
E-jegy
Előadások
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×